Saturday, January 15, 2011

Pevala sam i u zatvoru!

Ceca je sinoć bila gošća kod Ivana Ivanovića na TV Prva. Dobro se provela tokom snimanja, a bila je opuštena i kad su kamere bile ugašene, tj. pre snimanja emisije. Ipak, alkohol nije ni okusila.
- Zanimljivo je da sam Cecu celo veče nudio da popije nešto, pošto je to ritual, opuštanja pred emisiju. Ne nalivamo se, ali se nešto uvek popije uglavnom. Ja sam pio belo vino, i ubeđivao nju sve vreme da nešto popije. Nije bilo šanse! Ni ona ni Čoban nisu hteli ništa. Ceca je objasnila da nikad ne pije na prazan stomak. I to je skroz ok - ispričao nam je Ivan Ivanović šta se desilo pred snimanje sinoćne emisije.


Ivan je odmah imao i objašnjenje.
- Cela ekipa je bila oduševljena njom. Žena je totalno profesionalna. Prava je lafica. Znaš, ima mnogo onih koji nosem paraju oblake, a ona je skroz kul. Potpuno opušteno je sedela, sa svima pričala, zezala se. Da ne znam da je jedna od najvećih zvezda u Srbiji, nikad ne bih rekao da je upravo to - objasnio je Ivan.
I stvarno profi s Cecine strane, nema šta. A i znate kako je kad se malo zasedne, pa se popije, pa se i previše opusti. Ko zna šta biste posle u emisiji sve čuli. Bolje ovako. Posao za pribranost, a žurka za opuštanje. A onda je usledio "Cecin zatvorski bluz". Jer, tokom gostovanja u emisiji Ceca jeste bila odlično raspoložena, ali se razgovor najviše vrteo oko njenog boravka u zatvoru. Ni ovom prilikom Ceca nije nijednu svoju koleginicu, ni kolegu, javno prozvala, ni iskoristila priliku da nekog ispljuje, ali je najavila:
- Nekog ću da tužim, ali neću da kažem koga. Ćutala sam godinama dok je o meni pisano svašta, bila sam tolerantna, čak sam „upoznavala“ sebe kroz novine. Poslednje kampanje koje su vođene protiv mene ugrozile su i mene i moju porodicu. Bila mi je oduzeta i putna isprava, a tako se ugrožava i moja egzistencija. Mogla je publika u Skoplju i u Australiji da vrati karte za moje koncerte. Patila su i moja deca. Pitala sam se zar je moguće da su svi zaboravili ko sam, šta sam, da sam odjednom crni đavo? Imala sam turbulencije u životu, pravi prijatelji su ostajali uz mene, kao što je Mira Škorić. Ona gine za mene, niko ne sme da me dirne ili kaže nešto loše o meni u njenom društvu. Od 1988. godine smo zajedno.

Vreme koje je provela u zatvoru 2003. godine tokom akcije „Sablja“, Ceca pamti i po obilju pesama koje je pevala tih dana:
- Pevala sam vikendom. Tamo je kao da ste živi sahranjeni u grobu, a grlo me je služilo neverovatno. Pošto smo tamo svi nesrećni pevala sam „Zajdi, zajdi“, „Idi dok si mlad“, a kad završim pesmu čuli su se samo jecaji ljudi.
- Znači da se to dobro čulo? – pitao je Ivan, a Ceca mu je kroz smeh odgovorila:
- Ne brini, pobrinuli su se oni tamo za akustiku.

Na pitanje Ivana Ivanovića zašto nije pevala neke veselije pesme, Ceca je rekla:
- Šta da pevam? „Danas majko ženim svoga sina“, a ne znam da li ću da izađem?

Tužnu priču Ivan je prekinuo pitanjem koju pesmu ona poručuje kad je na nekom derneku i eto iznenađenja:
- Šta ti je to dernek? – pitala ga je Ceca.
Na kraju Ceca je najavila svoj novi album, posle pet godina čekanja, sa kojim će „opet da uradi neku livadu“, najverovatnije u junu. Ako smo dobro razumeli, a jesmo, Cecin novi koncert biće na Ušću, a provod će biti pravi dernek.

No comments:

Post a Comment